Тихановська у Вашингтоні закликала посилити санкції проти режиму Лукашенка

Тихановська у Вашингтоні закликала посилити санкції проти режиму Лукашенка

Укрінформ
Лідерка демократичної опозиції Республіки Білорусь Світлана Тихановська закликала владу США, а також партнерів, посилити санкційний тиск на режим Олександра Лукашенка, щоби зупинити насильство та посприяти розвитку демократії в її країні.

Про це вона сказала інтерв’ю американському телеканалу CNN, оприлюдненому в понеділок, повідомляє Укрінформ.

«Я думаю, що на цей момент було зроблено недостатньо. Я впевнена, що всі дії, які чинять США і Європейський Союз можуть бути пришвидшеними, можуть бути потужнішими», - заявила лідерка демократичної опозиції Білорусі.

Читайте також: Телеграм-канал чоловіка Тихановської Білорусь визнала «екстремістським»

Вона наголосила, що Сполучені Штати можуть зробити більше, і «не слід вагатися вводити санкції проти друзів режиму», щоби якомога швидше «зупинити насильство й привести країну до нових виборів, а потім до демократії».

За інформацією Державного департаменту США, Світлана Тихановська зустрічається в понеділок з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Водночас, за словами речниці адміністрації президента США Джен Псакі, білоруська опозиціонерка зустрічатиметься також з представниками Білого дому. Однак Псакі при цьому не підтвердила остаточно, що плануються її переговори з президентом Байденом.

Читайте також: Білоруські силовики в штатському вдерлись у редакцію недержавної газети

Як повідомлялося, Світлана Тихановська перебуває з візитом у Сполучених Штатах. Програмою передбачені, зокрема, її зустрічі з представниками американської влади, експертного співтовариства, громадянського суспільства США.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-