У США зафіксували різкий сплеск коронавірусу

У США зафіксували різкий сплеск коронавірусу

Укрінформ
У США зафіксували різке зростання нових випадів зараження коронавірусом.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на USA Today.

Смертність зросла на 25% порівняно з показниками двотижневої давності, кількість випадків захворювання збільшується четвертий день поспіль у всіх 50 штатах.

«Така зловісна динаміка не спостерігалася від початку сплеску захворюваності навесні 2020 року», - зазначає видання.

Нові випадки захворювання у штатах Род-Айленд, Мен і Вермонт майже потроїлися за тиждень. У штатах Массачусетс, Аляска, Кентуккі, Міннесота, Флорида й Техас кількість нових випадків за тиждень зросла більш як удвоє.

Читайте також: Ізраїль через Delta-штам повертає низку обмежень

За останній місяць середня тижнева кількість випадків захворювання в США збільшилася майже утричі.

Серед причин погіршення ситуації називають поширення штаму «Дельта», який вражає переважно невакцинованих осіб. Відповідно до соціологічних опитувань 90% респондентів, які відмовляються від щеплення, бояться можливих побічних ефектів від вакцини більше, ніж самого вірусу. Водночас кожен п'ятий вважає, що уряд використовує вакцини для мікрочіпування населення.

На сьогодні у США зробили бодай одне щеплення 55,4% населення. Сполучені Штати почали відставати від кран ЄС, де принаймні одну дозу отримали 55,6% громадян.

За даними Університету Джона Гопкінса, у США нині зареєстровано понад 34 млн підтверджених випадків захворювання на COVID-19 і більш як 609 000 смертей. Понад 161,2 млн американців - 48,6% населення - отримали повну вакцинацію.

Читайте також: У світі зафіксували 191,2 мільйона випадків COVID-19

Водночас відзначається, що майже 5500 повністю вакцинованих людей були госпіталізовані або померли від коронавірусу.

У неділю посадовці адміністрації США, відповідальні за громадську охорону здоров'я, виступили з критикою соціальних мереж за бездіяльність у боротьбі з дезінформацією про COVID-19 і вакцини. Раніше Президент Джо Байден заявив, що брехня в Інтернеті «вбиває людей».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-