Серед нещеплених американців зростає захворюваність на COVID-19

Серед нещеплених американців зростає захворюваність на COVID-19

Укрінформ
У США спостерігається зростання випадків заражень коронавірусом, у тому числі зі смертельними наслідками, перш за все серед невакцинованих громадян.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

«Підвищена заразність, притаманна новому уштам «Дельта», стала причиною нової хвилі пандемії, яка більшою мірою протікає серед людей, котрі не пройшли вакцинацію», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за офіційними даними, в чотирьох штатах з найнижчим рівнем щеплень минулого тижня було зареєстровано 40% нових випадків заражень. Утім, уточнює ГА, зростання кількості заражень фіксується в усіх 50 штатах.

Директор Центрів з контролю і профілактики захворюваності Рошель Валенські заявила, що минулого тижня в США щодня реєструвалося в середньому 26 тисяч нових випадків зараження коронавірусом. За її словами, спалах перетворився на «пандемію серед нещеплених людей».

Читайте також: США надали Україні два мільйони доз вакцини Moderna

Пізніше в п'ятницю президент Джо Байден підтвердив, що «єдина пандемія, яка у нас є, - це пандемія серед нещеплених людей», додає видання.

За останніми даними Worldometer, у світі зафіксовано майже 190,8 млн випадків COVID-19. Унаслідок інфікування померли 4,099 млн осіб, водночас 173,8 млн одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-