Білий дім звинуватив Росію і Китай у поширенні брехні про COVID-вакцини

Білий дім звинуватив Росію і Китай у поширенні брехні про COVID-вакцини

Укрінформ
Російська Федерація, а також Китай проводять цілеспрямовану пропагандистську кампанію, спрямовану на підрив довіри до вакцин західного виробництва, щоби просувати препарати власного виробництва.

Про це офіційно заявила в п’ятницю під час пресконференції в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Центр глобальної взаємодії Держдепартаменту США дійшов висновків, що Росія і Китай просувають власні вакцини шляхом поширення заяв, які підривають довіру до західної програми розробки вакцин»,- наголосила речниця адміністрації Байдена.

Вона підкреслила, що йдеться не просто про конкуренцію серед виробників медичних препаратів. Адже дезінформація, яку поширюють РФ і Китай, базується на тому, що всі ризики побічних ефектів приписуються препаратам західного виробництва. Крім того, в публічному просторі поширюється відверта брехня про те, що вакцини, розроблені на основі технології мРНК (такі як Phizer або Moderna) начебто не пройшли належних перевірок. І це попри те, що їх тестування проводилося впродовж трьох повноцінних етапів, а регулятори в США вважають їх «золотим стандартом».

Читайте также: Африка досягла піку смертності від COVID-19, штам Delta охопив увесь континент – NYT

Як повідомляв Укрінформ, за даними Інституту медицини імена Джона Гопкінса, у світі здійснено понад 3,654 мільярди щеплень від COVID-19. Причому, найбільш розвинені країни, здатні провести вакцинацію всього населення, не завжди можуть цього зробити через небажання значної кількості людей отримувати щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-