У Нідерландах через повінь прорвало дамбу, з лікарні евакуюють людей

У Нідерландах через повінь прорвало дамбу, з лікарні евакуюють людей

Укрінформ
У Нідерландах поблизу містечка Меєрсен прорвало дамбу. 

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, військові та рятувальники об’єднали зусилля та заклали мішки з піском.

Також фахівці проводять огляд дамби, чи немає пошкоджень в інших місцях.

Дедалі гіршою стає ситуація у місті Рурмонд, що в нідерландській провінції Лімбург, на річці Маас. Погана ситуація й у місті Венло. Там терміново евакуювали з лікарні людей. Для перевезення пацієнтів до інших лікарень задіяно близько 50 машин швидкої.

У Нідерландах через повені найбільше постраждала провінція Лімбург, яка межує із Німеччиною.

Наразі по всьому Лімбургу задіяно близько 200 солдатів. Також рятувальники, команда водолазів та гелікоптери, які відстежують погіршення ситуації з повітря, щоб оперативно зорієнтувати роботу служб на землі.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сьогодні ввечері відвідав провінцію Лімбург. Зокрема центр, який приймає евакуйованих. А також поговорив з постраждалими підприємцями у місті Венло.

Читайте також: У Нідерландах через повені евакуюють людей

Рютте назвав ситуацію “справжнім лихом”.

"По-перше, галузь громадського харчування дуже постраждала через коронавірус, а тепер ще й таке випробування", - зазначив він.

А ще наголосив, що буде виділено компенсації.

У свою чергу Червоний Хрест відкрив сторінку в провінції Лімбург, через яку можна повідомити своїм рідним про своє місце перебування. Також сторінку можна використовувати, щоб розшукати людей, з якими через негоду було втрачено зв’язок.

Як повідомляв Укрінформ, на півдні Лімбурга минулої ночі загалом з кількох міст було евакуйовано близько 12 тисяч людей.

Річка Маас може вийти з берегів через високий рівень води. Причиною є зливи, які не припиняються вже кілька днів. Місто Рурмонд знаходиться в нідерландській провінції Лімбург, на річці Маас. Тож сьогодні близько 6 години ранку мешканців близько 550 будинків міста Рурмонд було евакуйовано.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, після обговорення кризи урядом, назвав повені в провінції Лімбург катастрофою. Це означає, що уряд вводить в дію закон про компенсацію шкоди. Таким чином, потерпілі отримають допомогу.

Через сильні дощі та повені мешканців міста Маастрихт, що на південному сході Нідерландів, терміново закликали покинути свої домівки. Вулицями міста їздив автомобіль із мегафоном, який оголошував про евакуацію.

У Фейсбуці для жертв негоди було створено сторінку, де постраждалим пропонують допомогу. Зокрема, в частині країни, де нема великої води, людям пропонують дах над головою, притулок тваринам, а також пропонують свої послуги.

У свою чергу королівська родина відвідала місто Валкенбург.

Король Нідерландів Віллем-Александр та королева Максима особисто зустрілися з постраждалими. Через велику воду люди залишилися без світла, їхні будинки понівечені, а вулиці перетворилися на річки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-