У Нідерландах через повені евакуюють людей

У Нідерландах через повені евакуюють людей

Відео
Укрінформ
У Нідерландах через сильні дощі та повені людей евакуюють.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мешканців міста Маастрихт, що знаходиться на південно-сході Нідерландів біля самого кордону з Бельгією, терміново просять покинути свої домівки. Йдеться про близько 10 000 людей. Вулицями міста їздить автомобіль з мегафоном, який оголошує про евакуацію.

У Facebook для жертв негоди було створено сторінку, де постраждалим пропонують допомогу. Зокрема, в частині країни, де нема великої води, людям пропонують дах над головою, надати притулок їхнім тваринам. Німці, які живуть з іншого боку кордону, також пропонують свої послуги.

У свою чергу королівська родина відвідала місто Валкенбург.

Король Нідерландів Віллем-Александр та королева Максима особисто зустрілися з постраждалими. Через велику воду люди залишилися без світла, їхні будинки понівечені, а вулиці перетворилися на річки.

Найбільше постраждала провінція Лімбург, яка межує із Німеччиною. До Лімбурга на допоомгу рятувальникам було направлено військових. Вони надавали допомогу постраждалим, зокрема, брали участь в евакуації.

Як повідомляв Укрінформ, тривалі зливи та спричинена ними повінь завдала важкого удару у багатьох районах Бельгії – у зоні підтоплення опинилися сотні будівель, збільшилася кількість загиблих та зниклих безвісті людей.

Читайте також: Зливи у Бельгії перетворили дороги на річки, є загиблі

В муніципалітеті Пепінстер провінції Льєж троє людей зникли безвісті після того, як рятувальний човен пожежників перекинувся в ході рятувальної операції. У цьому ж місті під напівзруйнованим мостом виявлено тіло загиблої людини.

В провінції Люксембург ведуться активні пошуки 15-річної дівчини, яку змило течією місцевої річки, і яку досі не вдалося знайти.

За останніми даними, від удару стихії в Бельгії підтверджена загибель, принаймні, шести людей. П’ять тіл були виявлені у місті Льєж, підліток заринув у місті Єупе.

У бельгійському місті Вієрвес була запроваджена комендантська година, яка встановлена сьогодні з 21.00 до 6.00 ранку. Цей вимушений захід муніципальна влада застосувала, щоб упередити подальше мародерство, після того, як були пограбовані кілька магазинів, що постраждали внаслідок повені.

Стихія завдала важкого удару не лише у Бельгії, але й у сусідній Німеччині, де загинули принаймні 11 людей, десятки вважаються зниклими без вісті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-