Верховний суд Білорусі залишив Колесникову під вартою

Верховний суд Білорусі залишив Колесникову під вартою

Укрінформ
Верховний суд Білорусі залишив члена президії Координаційної ради білоруської опозиції Марію Колесникову під вартою до суду.

Про це повідомив адвокат Володимир Пильченко, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал штабу Віктора Бабарика. 

Закрите засідання за скаргою захисту Колесникової на продовження строку тримання під вартою пройшло у Верховному суді 16 липня. Зазначається, що скарга адвокатів на продовження строку тримання під вартою залишена без задоволення.

Раніше їй продовжили строк тримання під вартою до 1 серпня 2021 року.

Читайте також: Колесникова отримає нагороду від Держдепу за громадянську мужність

Підтримати Марію Колесникову та її рідних на сьогоднішнє засідання прийшли представники посольств Німеччини, Австрії, Італії та Франції.

Марію Колесникову обвинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 статті 361 (Заклики до дій проти нацбезпеки), ч. 1 ст. 357 (Змова з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом), ч. 1 ст. 361-1 (Створення екстремістського формування і керівництво ним). Їй загрожує до 12 років в'язниці.

Читайте також: Силовики влаштували облаву на незалежних журналістів у Білорусі

Як повідомлялося, Колесникову викрали 7 вересня 2020 року в центрі Мінська невідомі, кілька днів рідні й друзі нічого не знали про її долю. 9 вересня стало відомо, що Колесникова, яку 7 вересня намагалися вивезти з країни, знаходиться в СІЗО і проходить в якості підозрюваної у кримінальній справі про спробу захоплення влади.

Колесникова визнана політв'язнем і в'язнем совісті. Європарламент присудив їй премію імені Сахарова за значний внесок у боротьбу за права людини.

Фото: TUT.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-