Силовики влаштували облаву на незалежних журналістів у Білорусі

Силовики влаштували облаву на незалежних журналістів у Білорусі

Укрінформ
Силовики прийшли у п'ятницю з обшуками до журналістів у Мінську, Гродно й Гомелі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на білоруську службу Радіо Свобода.

За наявною інформацією, силовики прийшли у квартиру журналіста «Радыё Свабода» Валентина Жданко. В його будинку йде обшук.

Затримана колишня журналістка «Радыё Свабода» Інна Студзінська, яку в жовтні 2020 року позбавили акредитації в Білорусі. В її будинку був проведений обшук.

Також про обшуки повідомив ведучий ток-шоу «Кожен з нас» на телеканалі «Белсат» і директор курсів «Мова Нанова» Гліб Лабадзенка.

Читайте також: У Білорусі силовики затримали відомого правозахисника

До Галини Абакунчик, яка співпрацювала з «Белсат», теж прийшли силовики. За статтею 293 КК затримана ведуча програми «Лукаві новини» телеканалу «Белсат» Анна Галета.

Другий за рік обшук почався й у гомельського журналіста Євгена Меркіса.

Як повідомляє Єврорадіо, вранці у п'ятницю силовики прийшли у квартиру журналіста Ігоря Ілляша, чоловіка політв'язня «Белсат» Катерини Андрєєвої.

Силовики також провели обшук у гродненського позаштатного журналіста Олексія Кайріса.

Як повідомляв Укрінформ, 11 представників білоруського правозахисного центру «Весна» були затримані 14 липня у справі про заворушення і ухиленні від сплати податків.

Читайте також: У Білорусі силовики влаштували облаву на правозахисні та громадські організації

У Білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Ілюстративне фото RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-