Буревій у Польщі зірвав сотні дахів, тисячі людей залишилися без світла

Буревій у Польщі зірвав сотні дахів, тисячі людей залишилися без світла

Фото
Укрінформ
Над Польщею у середу та проти ночі у четвер знову пронеслися буревії, залишаючи після себе повалені дерева, зірвані дахи, залиті будинки та об’єкти дорожньої інфраструктури, численні аварії на лініях електропередач.

За інформацією заступника голови урядового центру безпеки Польщі Гжегожа Свіща, станом на 9-ту ранку зафіксовано 488 випадків зірваних чи пошкоджених дахів будинків, найбільше у Мазовецькому та Лозькому воєводствах на сході країни, передає кореспондент Укрінформу.

За минулу добу до ранку четверга рятувальники понад 5,4 тис. разів викликалися на ліквідацію наслідків негоди. Крім того, було евакуйовано 49 скаутських таборів, зокрема сім - в оперативному режимі. По всій країні понад 210 тис. людей у четвер вранці залишалися без світла.

Читайте також: На заході Європи повені вже забрали понад 20 життів

Інформації про постраждалих в результаті стихії немає.

Як інформує RMF24, через негоду спостерігалися запізнення у русі потягів, в деяких аеропортах, наприклад "Пижовіце" (Катовіце), літаки перенаправлялися на посадку в інші міста.

Читайте також: На Штати насуваються потужні торнадо

У четвер по всій країні очікуються буревії з поривами вітру до 100 км/год, інтенсивними опадами, зокрема і градом, а також смерчі.

Фото: Andrzej Grygiel /PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-