На заході Європи повені вже забрали понад 20 життів

На заході Європи повені вже забрали понад 20 життів

Укрінформ
Від повеней, спричинених аномальними опадами на заході Європи, зокрема у Німеччині, Бельгії, Нідерландах та Франції, вже загинула щонайменше 21 людина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Як зазначається, щонайменше 19 людей були знайдені мертвими в різних регіонах Німеччини після паводків, що затоплювали вулиці, перевертали автівки та руйнували будівлі.

Так, місцева влада німецького району Ойскірхен, що в землі Північний Рейн-Вестфалія, повідомила про вісьмох загиблих через повені. Ще четверо померли в місті Кобленц у федеральній землі Рейнланд-Пфальц, а близько пів сотні людей, за повідомленнями місцевої влади, застрягли на дахах власних будинків, очікуючи на рятувальників.

Згідно з повідомленнями поліції, ще четверо німців померли у Кельні, Камені та Вупперталі в найгустіше населеній землі у ФРН – Північному Рейні-Вестфалії.

Як зазначають рятувальники, доступ до багатьох міст залишається відрізаним через припинення електропостачання та зв’язку, а також через розмиті дороги. У багатьох частинах Північного Рейну-Вестфалії зупинилося залізне сполучення.

Читайте також: Зливи у Бельгії перетворили дороги на річки, є загиблі

Повідомляється також, що одна людина загинула від утоплення на сході Бельгії, ще одну вважають зниклою безвісти.

Зазначається, що в нідерландському місті Валькенбург на кордоні з Німеччиною та Бельгією через повені евакуювали будинок длялюдей літнього віку та хоспіс, а у Франції за останні два дні в деяких регіонах випала двомісячна норма опадів, через що довелося евакуювати десятки людей, зокрема в департаменті Марна на північному сході Франції.

Читайте також: У Німеччині зливи затопили вулиці, у воді й грязюці - сотні авто

Згідно з повідомленнями німецьких синоптиків, послаблення опадів очікується у четвер.

Негода обрушилася на захід Німеччини ще у вівторок ввечері, в ніч проти четверга ситуація значно погіршилась. Хаос приніс ураган «Бернд».

Фото: Christoph Reichwein, Thomas Frey/dpa, WinklerTV, EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-