ВООЗ заявляє про ранній етап третьої хвилі COVID-19

ВООЗ заявляє про ранній етап третьої хвилі COVID-19

Укрінформ
Зараз світ знаходиться на початку третьої хвилі пандемії коронавірусу через штам «Дельта».

Про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус на восьмому засіданні Комітету з надзвичайних ситуацій, повідомляє Укрінформ.  

«Коли ви востаннє зустрічались, рівень захворюваності та смертності у всьому світі досяг нового піку. Але коли почали зростати показники вакцинації в Європі та Північній Америці, ми спостерігали стійке зниження кількості випадків та смертності. На жаль, зараз ці тенденції змінилися, і ми перебуваємо на ранньому етапі третьої хвилі», - сказав глава ВООЗ.

Гебрейесус нагадав, що Дельта-штам присутній зараз більш ніж в 111 країнах. У зв'язку з цим ВООЗ очікує, що "скоро він стане домінуючим штамом, що циркулює в світі, якщо вже не став".

Читайте також: Нові штами COVID-19 наразі перемагають у перегонах з вакцинами - глава ВООЗ

За його словами, варіант «Дельта» є одним з основних факторів нинішнього зростання заражень, викликаного зростаючою соціальною взаємодією і пересуванням людей.

Також глава ВООЗ назвав «шокуючою» нерівність у доступі до вакцин від коронавірусу у світі. Він наголосив, що велика частина населення планети через відсутність такого доступу «знаходиться в повній залежності від вірусу», багато країн все ще не отримали ніяких вакцин, а більшість держав не отримали в достатній кількості.

Читайте також: Штам Delta викликає симптоми, які нагадують харчове отруєння - інфекціоніст

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 15 липня зафіксовано понад 189,1 млн випадків зараження коронавірусом, зокрема понад 4 млн летальних. 

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-