У Грузії частково осліп журналіст, якого побили під час Маршу гідності

У Грузії частково осліп журналіст, якого побили під час Маршу гідності

Укрінформ
Побитий 5 липня на Марші гідності ЛГБТ-спільноти у Тбілісі оператор Громадського мовника Грузії Ілля Тваліашвілі осліп на одне око.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Ехо Кавказу.

За словами чоловіка, на нього напали з різних сторін, коли він знімав репортаж. «Я досі не можу зрозуміти, як можна так безжально бити абсолютно незнайому людину, яка нічого погано тобі не зробила. Хтось тиснув на ремінь для прямих включень, хтось бив мене ногами... Пам'ятаю, що впав на землю і посипалися удари ногами по голові», - згадує Тваліашвілі.

За його словами, після одного з таких ударів він заволав від болю, а потім знепритомнів.

Чоловік зазначив, що не знає, коли зможе повернутися до роботи.

Читайте також: Опозиція в парламенті Грузії хоче оголосити недовіру уряду

У четвер було затримано вже другу особу за звинуваченням в нападі на оператора Громадського мовника. Всього за фактами нападу на журналістів затримано 21 особу. Вони звинувачуються за трьома статтями КК Грузії - «незаконне перешкоджання журналістам у здійсненні ними професійної діяльності, вчинене з погрозою насильства» (карається штрафом або позбавленням волі терміном до двох років), «переслідування, вчинене із застосуванням насильства» (карається штрафом або позбавленням волі на термін до трьох років) і «участь в груповому насильстві» (карається позбавленням волі терміном від чотирьох до шести років).

Читайте також: Протест через насильство над журналістами: чотири грузинські канали на добу припинили мовлення

Як повідомлялося, під час заворушень 5 липня в Тбілісі постраждали 53 співробітники ЗМІ: журналісти, оператори, фотографи.

Серед них був і оператор телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкарава, який 11 липня, після перенесеної складної операції, помер у себе вдома. Ця смерть викликала суспільний резонанс - журналісти трьох опозиційних телеканалів організували акцію протесту біля парламенту. Вони зажадали відставки прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі і звинуватили владу в нездатності захистити права громадян. До акції приєдналися близько п'яти тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-