Протест через насильство над журналістами: чотири грузинські канали на добу припинили мовлення

Протест через насильство над журналістами: чотири грузинські канали на добу припинили мовлення

Укрінформ
Грузинські опозиційні канали «Мтаварі», ТВ «Пірвелі», «Формула» і «Кавкасія» припинили телемовлення на 24 години в знак протесту проти насильства над журналістами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Эхо Кавказа.

Як наголошується, вони вимагають відставки прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі і покарання всіх, хто нападав на мирних демонстрантів і журналістів у Тбілісі 5 і 6 липня.

Напередодні, під час похорону оператора Лексо Лашкарава, жорстоко побитого радикалами 5 липня, мовлення на 10 хвилин припинили і регіональні телекомпанії.

Раніше журналісти організували акції протесту на проспекті Руставелі в Тбілісі з вимогою відставки уряду.

Як повідомляв Укрінформ, оператор телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкарава, який 5 липня зазнав нападу супротивників ЛГБТ-спільноти, був знайдений мертвим у власній квартирі в Тбілісі.

Згідно з поширеною інформацією, мертвим чоловіка виявила його мати. Причини смерті встановить експертиза.

Читайте також: Опозиція в парламенті Грузії хоче оголосити недовіру уряду

За обвинуваченням в нападі на Лашкараву і журналістку «Пірвелі» Міранду Багатурія 8 липня поліція затримала двох осіб. Як запобіжний заход суд обрав для них ув'язнення. Багатурія стверджує, що нападників було набагато більше - до 20 осіб.

У рамках розслідування справи про заворушення в ході акцій 5 липня було затримано 20 осіб. За даними МВС Грузії, від їх дій постраждало 50 журналістів.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає, що громадські активісти, які 5 липня планували провести в Тбілісі Марш гідності, пов'язані з експрезидентом країни Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-