В Естонії заявляють про початок третьої COVID-хвилі

В Естонії заявляють про початок третьої COVID-хвилі

Укрінформ
Генеральний директор Департаменту охорони здоров'я Естонії Уллар Ланно вважає, що в країні почалася третя хвиля пандемії коронавірусу. Оскільки в Естонії за останній тиждень число людей, заражених коронавірусом, збільшилося майже на третину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ERR.

Ланно заявив, що, судячи з поточних показників зараження коронавірусом, можна очікувати, що в середині серпня в Естонії буде 150 щоденних нових випадків зараження, а до вересня - 250. «Але ясно одне: сьогодні почалася третя хвиля», - сказав Ланно.

Він зазначив, що найголовніше зараз - це робити антікоронавірусне щеплення. За словами Ланно, рівень захворювання зростає в Таллінні, Нарві, Тарту, Пярну, Кохтла-Ярве, а також у волості Рае. Людей запрошують на вакцинацію, обіцяючи пригостити морозивом і дати дешевий квиток до зоопарку. Цього тижня в Естонії почнуть курсувати спеціальні вакцинаційні автобуси.

Більш заразний дельта-штам коронавірусу почав швидко поширюватися в Естонії з початку червня року. За п'ять тижнів питома вага дельта-штаму збільшився з 7% до 80%.

Читайте також: Південна Корея посилює карантин через новий спалах коронавірусу

За минулу добу в Естонії виявили 56 нових інфікованих коронавірусом. Кумулятивна захворюваність за останні два тижні підвищилася до 41,76 випадку на 100 тис. осіб. У лікарнях з COVID-19 перебуває 21 пацієнт. Як мінімум одну дозу вакцини від коронавірусу в Естонії отримали 587 854 людини (з яких вже у 500 655 імунізація завершена). За останню добу було введено 6 637 доз вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-