У США фіксують рекордну інфляцію за 13 років

У США фіксують рекордну інфляцію за 13 років

Укрінформ
Зростання цін на споживчі товари та послуги у найбільш розвинутій економіці світу, Сполучених Штатах Америки, збільшилось у червні, довівши темпи інфляції до рекордних показників за останні 13 років.

Про це пише в вівторок CNN Business, повідомляє Укрінформ.

«Індекс споживчих цін – ключовий показник інфляції в країні – лише в червні підскочив на 0,9%, що стало найбільшим місячним зростанням за останні 13 років», - зауважує видання.

Водночас, за останні 12 місяців загальні ціни зросли на 5,4%, «що також стало найбільшим стрибком за останні 13 років».

При цьому пояснюється, що значна частина зростання пов’язана з цінами на бензин, які суттєво перевищують показники минулого літа, коли пандемія спричинила різке падіння попиту на автоперевезення, а також цін на нафту. Вартість газу зросла на 45,1% у порівнянні з минулим роком.

Читайте також: Нацбанк прогнозує сповільнення інфляції восени

«Але навіть без урахування нестабільних цін на продукти харчування та енергоносії, базовий індекс споживчих цін зріс на 0,9% у червні та 4,5% за останні 12 місяців», - констатує видання.

Ще однією причиною високих показників інфляції називаються рекордні ціни на вживані автомобілі. На цей сегмент припадає більше третини загального показника зростання цін. За останні 12 місяців ціни на вживані машини зросли на 10,5%.

Читайте також: У світі різко зросли ціни на продукти – ООН

Як повідомлялося, економіка Сполучених Штатів відіграє важливу роль у впливі на глобальну економіку та формуванні тенденцій на світових ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-