Ще дві японські префектури заборонили глядачам відвідувати заходи Олімпійських ігор

Ще дві японські префектури заборонили глядачам відвідувати заходи Олімпійських ігор

Укрінформ
Ще два регіони Японії – префектури Фукусіма і Хоккайдо в північній частині країни – оголосили, що забороняють присутність глядачів на заходах Олімпійських ігор, які будуть відбуватися на їхній території.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Причиною такого рішення називають зростання захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 і збільшення числа шпиталізованих із нею.

Раніше, 8 липня, так само було оголошено, що без глядачів відбуватимуться олімпійські заходи в столиці Токіо й довколишніх регіонах. Останніми тижнями захворюваність на COVID-19 там постійно зростає.

Читайте також: Олімпійські спортсмени з усього світу почали з'їжджатися до Японії

Натомість на заходи в провінціях Міяґі й Ібаракі, що північніше від Токіо, і Сідзуока на південь від столиці глядачів вирішили допускати, хоча, найімовірніше, їхню кількість обмежать.

Йдеться тільки про людей із самої Японії – глядачів із-за кордону вирішили не допускати ще кілька місяців тому.

Читайте також: На токійській Олімпіаді заборонять спиртне

Церемонія відкриття ігор, які через пандемію були перенесені з 2020 року і зберігають це число у своїй назві, запланована на 23 липня. В іграх візьмуть участь близько 11 тисяч спортсменів, також із ними до Японії приїдуть десятки тисяч осіб допоміжного персоналу, спортивних посадовців і журналістів.

24 серпня, після завершення Олімпійських ігор, традиційно відбудуться й Паралімпійські, до яких залучено близько 4400 спортсменів.

Читайте також: Поліція Токіо буде спостерігати за Олімпіадою з аеростата

За різними опитуваннями, в Японії від 50 до 80 відсотків опитаних виступають за те, щоб узагалі скасувати Олімпійські ігри-2020.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-