Екстремальні спека та холод вбивають п'ять мільйонів людей щорічно

Екстремальні спека та холод вбивають п'ять мільйонів людей щорічно

Дослідження
Укрінформ
Близько 5 мільйонів людей щороку помирають у всьому світі через надмірно спекотні чи холодні погодні умови, і число смертей внаслідок надмірної спеки зростає.

Як передає Укрінформ, про це пише The Guardian.

Дослідження, в якому брали участь десятки вчених з усього світу, виявило, що 9,4% смертей у світі щороку спричиняються спекою або холодом, що еквівалентно 74 смертям на 100 000 людей.

Читайте також: У Лапландіїрекордно висока температура за понад 100 років

Дослідники проаналізували дані про смертність та погодні умови з 750 місць у 43 країнах за період з 2000 по 2019 рік та виявили, що середньодобова температура в цих місцях зростає на 0,26°С протягом десятиліття.

Дослідження показало, що впродовж двох десятиліть більше людей померло від холоду, ніж від спеки. Але смертність, пов’язана зі спекою, зростає, а смертність внаслідок холоду зменшується.

Читайте також: Аномальна спека в Канаді забрала вже понад 700 життів

Професор Монаш Юмінг Го, один з керівників дослідження, заявив, що ця тенденція зберігатиметься надалі у зв'язку зі зміною клімату.

"У майбутньому смертність унаслідок холоду продовжуватиме зменшуватися, але оскільки смертність внаслідок спеки зростатиме, це означає, що настане переломний момент", - сказав Го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-