Уряд Гаїті просить у США увести війська для захисту інфраструктури

Уряд Гаїті просить у США увести війська для захисту інфраструктури

Укрінформ
Уряд Гаїті направив США запит на розгортання у країні американського військового контингенту для захисту важливих об’єктів інфраструктури на тлі викликаної вбивством президента нестабільності.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це з посиланням на слова міністра з питань виборів Гаїті Матіаса П’єра пише Reuters.

“Уряд Гаїті звернувся до США із запитом направити військових для захисту ключових об’єктів інфраструктури після вбивства президента”, - стверджує Reuters.

Зазначається, що речниця Державного департаменту США Джаліна Портер у п’ятницю не змогла підтвердити наявність такого запиту.

Читайте також: До вбивства президента Гаїті можуть бути причетні колишні колумбійські військові

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня група осіб застрелила у резиденції президента Гаїті Жовенеля Моїза. Зловмисники скоїли напад на приватну резиденцію голови держави вночі. Також стріляли в дружину Моїза, вона вижила після нападу, її доправили до Флориди, де вона, як стверджується, перебуває у критичному, але стабільному стані.

На тілі Моїза зафіксували 12 вогнепальних поранень.

Читайте також: Підозрювані у вбивстві президента Гаїті заявили, що не планували його смерті

Відео, опубліковане після стрілянини, показує важкоозброєних чоловіків, одягнених в чорне. Біля резиденції президента Моїза вони кричать англійською: "DEA (Управління боротьби з наркотиками США – ред.), всім залишатися на місцях!".

Посол Гаїті в США Бокчіт Едмонд заявив, що, хоча зловмисники перевдягнулися в агентів УБН, він вважає, що "насправді вони не є американськими агентами".

Читайте також: Влада Гаїті затримала двох громадян США у зв’язку з убивством президента

Уряд оголосив у країні воєнний стан на два тижні. Це надзвичайний стан, що має бути запроваджений виконавчою владою, зокрема, главою держави, з санкції відповідного державного органу для його виконання. Він також заявив, що керуватиме країною після вбивства президента Моїза.

Моїз обіймав посаду президента Гаїті з лютого 2017 року.

Читайте також: Байден запропонував Гаїті допомогу у сфері безпеки

Цей замах на Моїза був не першим - у жовтні 2018 року його обстріляли під час офіційної церемонії, але тоді голова держави не постраждав.

За даними агентства АР, правоохоронним органам вдалося заарештувати 17 підозрюваних, з яких 15 - колумбійці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-