Байден підписав «антимонопольний» указ для сприяння конкуренції в США

Байден підписав «антимонопольний» указ для сприяння конкуренції в США

Укрінформ
Президент США Джо Байден підписав указ щодо запобігання об’єднання корпорацій та недопущення посилення монополій, що є причиною зменшення конкуренції в країні та зростання цін для споживачів.

Як йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, указ охоплює понад 70 конкретних ініціатив, повідомляє Укрінформ.

«Сьогоднішній історичний указ започаткував зусилля державних масштабів з метою сприяння конкуренції в американській економіці. Указ охоплює 72 ініціативи для понад десятка федеральних установ щодо швидкого розв’язання низки найгостріших проблем конкуренції в нашій економіці», - зауважується в документі.

При цьому підкреслюється, що результатом цих ініціатив має стати «конкретне поліпшення життя людей».

У Білому домі підкреслили, що впродовж десятиліть відбувалася так звана корпоративна консолідація. Це призвело до того, що зараз у понад 75% американського виробництва «менша група великих компаній контролює більшу частину бізнесу, ніж двадцять років тому». Така ситуація склалася у галузях охорони здоров’я, фінансових послуг, сільського господарства тощо.

Подібні тенденції відбувалися в США й раніше – тоді застосовувалися рішучі кроки. Зараз настав час зробити те саме й нинішній адміністрації, йдеться в документі.

«Президент Байден вживає рішучих заходів для зменшення трендів об’єднання корпорацій, посилення конкуренції, а також забезпечення конкретних переваг американським споживачам, працівникам, фермерам та малому бізнесу»,- наголосили в Білому домі.

Читайте також: Байден збільшив допомогу для ліквідації наслідків обвалу будинку в Маямі

Як повідомлялося раніше, адміністрація Байдена послідовно оголошує про зусилля, спрямовані на відновлення економічного зростання в США після пандемії. У цьому зв’язку в Білому домі звертають увагу на появу ознак економічного буму, а також постійне збільшення кількості нових робочих місць.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-