Німецькі страховики виплатять €1,7 мільярда через негоду в червні

Німецькі страховики виплатять €1,7 мільярда через негоду в червні

Укрінформ
Унаслідок граду й буревіїв, що пронеслися Німеччиною у червні, страховим компаніям доведеться виплатити близько 1,7 мільярда євро відшкодувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Deutsche Welle.

"Буревії, град і рясні зливи, зафіксовані в червні у багатьох регіонах Німеччини, коштуватимуть німецьким страховикам 1,7 мільярда євро. Таку суму страховим компаніям доведеться виплатити клієнтам за завдані негодою збитки, ідеться у поширеному у четвер, 8 липня, повідомленні німецької страхової асоціації (GDV) в Берліні", - зазначає видання.

Читайте також: Чехія потерпає від негоди - штормовий вітер, зливи, річки вийшли з берегів

Як підрахували в асоціації, лише шкода будівлям внаслідок граду й рясних злив оцінюється на суму 1 мільярд євро. Крім того, автомобільні страхові компанії оцінюють суму необхідних відшкодувань у 700 мільйонів євро. Загалом у червні негодою було пошкоджено 275 тисяч автомобілів і транспортних засобів.

В середині та наприкінці червня низка південних регіонів Німеччини зазнала потужних гроз, що призвело до другого за величиною страхового збитку за останні 20 років. Цьогорічні показники перевищив тільки град "Андреас", що 2013 року завдав шкоди на суму два мільярди євро.

Читайте також: Негода наробила лиха у Мінську - затопила вулиці та обвалила міст через річку

Серед найбільш постраждалих від червневої негоди регіонів - земля Баден-Вюртемберг. Тут до значних страхових виплат призвів град завбільшки з тенісний м'яч. Крім того, протягом кількох днів у цій землі спостерігалися грозові фронти з рясними дощами й потужними бурями. У багатьох місцях фіксувалися підтоплення підвалів і будівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-