На тлі Sea Breeze Росія вивела на навчання ракетні комплекси С-400

На тлі Sea Breeze Росія вивела на навчання ракетні комплекси С-400

Укрінформ
На тлі маневрів Sea Breeze-2021 Росія провела навчання з оборони об'єктів Чорноморського флоту в Краснодарському краї з електронними пусками ракет систем ППО С-400 "Тріумф".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на пресслужбу флоту.

«Під час тактико-спеціального навчання військовослужбовці підрозділів протиповітряної оборони Південного військового округу, дислокованих у Краснодарському краї, провели навчання з відбиття масованого ракетного удару умовного противника», - повідомили військові.

За сценарієм навчань розрахунки зенітних ракетних комплексів С-400 "Тріумф" і зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С" здійснили марш у позиційні райони, де «відпрацювали алгоритм дій з виявлення і супроводу повітряних цілей умовного супротивника, а також виконали електронні пуски ракет для їх знищення».

Читайте також: Відбиття нападу в морі та стрільби: на Sea Breeze відпрацювали перший блок навчань

Також було відпрацьовано прикриття критично важливих об'єктів Чорноморського флоту від засобів повітряного нападу умовного противника, сказали військові.

Загалом у заході брали участь близько 100 військовослужбовців і понад 30 одиниць військової і спеціальної техніки.

Як повідомлялося, міжнародні військові навчання Sea Breeze-2021, які стартували 28 червня в Чорному морі, є наймасштабнішими за 20 років. У них задіяні 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу. Від України в навчаннях беруть участь понад 20 кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки.

Президент Володимир Зеленський 4 липня під час виступу на урочистостях з нагоди Дня ВМС України в Одесі заявив, що міжнародні військові навчання Sea Breeze-2021 демонструють єдність України і партнерів у протистоянні військовим загрозам, які посилюються в Чорноморському регіоні у зв'язку з агресивними діями РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-