Повстанці у Тиграї готові прийняти перемир’я за певних умов

Повстанці у Тиграї готові прийняти перемир’я за певних умов

Укрінформ
Повстанці, які протистоять урядовим силам в ефіопській провінції Тиграй, згодні підтримати припинення вогню у разі дотримання кількох умов.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Ефіопський регіон Тиграй хоче повного виведення підрозділів з Еритреї та сусіднього штату Амхара до того, як почнуться сутнісні перемовини із федеральним урядом стосовно припинення вогню”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Ефіопія оголосила про одностороннє припинення вогню в провінції Тиграй

Зазначається, що у поширеній “урядом Тиграю” заяві стверджується про готовність прийняти перемир’я у разі наявності надійних гарантій про відмову від подальшого вторгнення, “однак ряд інших умов також повинен бути виконаний до формального укладення угоди”.

Серед умов, які висувають повстанці, значиться забезпечення безперешкодного доступу гумдопомоги до регіону, й повноцінного надання телекомунікаційних, банківських та освітніх послуг, а також забезпечення охорони здоров’я та постачання електроенергії.

Читайте також: В Ефіопії від голоду потерпають понад 400 тисяч людей - ООН

Окрім цього ООН мусить створити незалежний орган для розслідування можливих воєнних злочинів й заснувати міжнародний наглядовий орган для контролю за виконанням умов перемир’я.

Федеральний уряд Ефіопії також мусить звільнити усіх етнічних тиграянських політиків та членів національних сил оборони.

Читайте також: Радбез ООН екстрено збереться через військовий конфлікт у Тиграї – ЗМІ

Нагадаємо: конфлікт у регіоні Тиграй триває уже вісім місяців. Він призвів до загибелі тисяч людей й зумовив голод для сотень тисяч. Минулого тижня Ефіопія оголосила про негайне одностороннє припинення вогню у Тиграї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-