ОАЕ стали найбільш вакцинованою країною світу

ОАЕ стали найбільш вакцинованою країною світу

Укрінформ
Об’єднані Арабські Емірати обігнали Сейшели та піднялися на перше місце у світі за пропорцією повністю вакцинованого населення.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Bloomberg.

“У державі Перської затоки вже було введено 15,5 млн доз вакцин, чого достатньо для подвійного щеплення 72,1% її 10-мільйонного населення. На Сейшелах було уведено вдосталь доз для вакцинації 71,7% з майже 100-тисячного населення”, - йдеться у матеріалі. 

Читайте також: Туреччина закінчить масову вакцинацію за 3-4 місяці - гендиректор BioNTech

Зазначається, що у ОАЕ доступні вакцини від Pfizer та AstraZeneca, але кампанія із масового вакцинування найбільше покладається на продукт Sinopharm місцевого виготовлення.

“В уряді заявили, що планують запропонувати третю дозу Sinopharm людям, які вже отримали два щеплення”, - стверджує Bloomberg.

Попри успіхи вакцинації, кількість нових випадків COVID-19 в ОАЕ залишається підвищеною й низка країн увела обмеження на подорожі з ОАЕ.

“Все ж на відміну від інших країн, ОАЕ вдалося переважно уникати локдаунів з часу завершення минулого року. Хоча багата на нафту столиця Абу-Дабі оголосила про певні обмеження та наміри допускати у громадські місця лише вакцинованих людей, Дубай залишається переважно відкритим”, - зауважує агентство.

Читайте також: Від Delta-штаму захищає лише повна вакцинація – МОЗ ФРН

Нагадаємо: у жовтні в Дубаї має відбутися відкладена міжнародна виставка “Expo 2020”. Емірат очікує, що її відвідає 25 млн відвідувачів, що принесе мільярдні прибутки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-