Туреччина закінчить масову вакцинацію за 3-4 місяці - гендиректор BioNTech

Туреччина закінчить масову вакцинацію за 3-4 місяці - гендиректор BioNTech

Укрінформ
Туреччина, яка активно проводить вакцинацію проти коронавірусу, зможе вакцинувати всіх громадян протягом наступних 3-4 місяців.

Про це сказав гендиректор і співзасновник BioNTech Угур Шахін у виступі перед випускниками університету Сабанджі в Стамбулі, відео якого опублікувало видання Milliyet.

«Ми бачимо, що вакцинація допомагає контролювати пандемію. Тому дуже важливо, щоб всі були щеплені. Це, очевидно, відбудеться в Туреччині 3-4 місяці. Таким чином, ми зможемо контролювати як поширення інфекції, так і госпіталізацію», - сказав Шахін.

Науковець висловив впевненість у тому, що завдяки вакцинації, світ зможе повернутися до звичного життя.

Читайте також: Туреччина вакцинуватиме своїх громадян на в’їзді в країну

Угур Шахін - німецький науковець, лікар-онколог турецького походження. Компанію BioNTech, на базі якої було розроблено вакцину від коронавірусу Pfizer, він заснував разом зі своєю дружиною Озлем Тюречі у 2008 році у німецькому у Майнці. Тюречі обіймає посаду медичного керівника компанії BioNTech.

Станом на 23.00 4 липня у Туреччині зроблено майже 52,7 млн щеплень від коронавірусу, два щеплення отримали майже 15,7 млн людей. Найбільша кількість людей старше 18 років, які отримали щонайменше одну дозу вакцини, в провінції Мугла (79,2%), найменша - в провінції Шанлиурфа (27,9%). В Анкарі щонайменше одну дозу вакцини отримали 67% населення віком від 18 років, у Стамбулі - 58,6%.

Читайте також: Туреччина змінила протокол щеплення для тих, хто вже перехворів на COVID-19

За минулу добу в країні було виявлено 4418 нових випадків інфікування, одужало 4161 людина, померло 50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-