Трампу можуть висунути обвинувачення в податковому шахрайстві - ЗМІ

Трампу можуть висунути обвинувачення в податковому шахрайстві - ЗМІ

Укрінформ
Обвинувальний акт проти компанії Trump Organization та її фінансового директора Аллена Вайссельберга може призвести до висунення прямих обвинувачень Дональду Трампу.

Про це йдеться в розгорнутому коментарі агентства Reuters, повідомляє Укрінформ.

«Широкий обвинувальний акт щодо шахрайства з податками, оприлюднений у четвер проти Аллена Вайссельберга, бухгалтера Дональда Трампа, загрожує 73-річному керівнику багаторічним ув’язненням та чинить на нього потужний тиск з метою звинуватити в причетності експрезидента США», - зазначається в повідомленні.

У цьому зв’язку підкреслюється, що прокурори обвинувачують Вайссельберга, головного фінансового директора Trump Organization, в ухилянні від сплати податків. Як уточнюється, він брав частину своєї щорічної зарплати у вигляді «бенефітів», що включали квартири, розкішні машини та грошові премії до свят.

Читайте також: У США почали кримінальне розслідування щодо компанії Трампа

Обвинувальний акт деталізує умисну схему, яку компанія впродовж 16 років застосовувала для ухиляння від податків - загалом на $1,7 млн. Такі формулювання серйозно загрожують Вайссельбергу тривалим позбавленням волі, зауважує видання. У цій ситуації фінансовий директор Trump Organization, аби пом’якшити собі покарання, може зіграти ключову роль у процесі висунення обвинувачень проти самого Трампа.

Як повідомлялося, в четвер колегія присяжних Мангеттена висунула обвинувачення в порушенні податкового законодавства компанії Trump Organization та її фінансовому директору.

Читайте також: Справа про махінації: у США присяжні вирішать, чи пред'являти Трампу кримінальні обвинувачення

Стверджується, що ця організація півтора десятка років реалізовувала злочинну схему ухиляння від сплати податків шляхом змови, шахрайства, крадіжки майна, підробки документів та інших дій. Обвинувачення ґрунтуються на даних, отриманих з електронних носіїв, податкової документації та слів свідків.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-