Американська розвідка підтвердила: за хакерами з Росії стоїть ГРУ

Американська розвідка підтвердила: за хакерами з Росії стоїть ГРУ

Звіт
Укрінформ
Агентство національної безпеки США офіційно підтвердило, що за хакерською діяльністю угруповань Fancy Bear, APT28, Strontium та низки інших стоїть російське ГРУ.

Офіційний звіт з таким висновком оприлюднено на сайті АНБ, повідомляє Укрінформ.

«Щонайменше із середини 2019 року до початку 2021-го 85-й Головний центр спецоперацій ГРУ Генштабу Росії, військова частина 26165, використовував кластер Kubernetes® для проведення широкомасштабних, розподілених та анонімних спроб доступу з використанням грубої сили проти сотні урядових і приватних секторів у всьому світі», - вказується в документі.

Зловмисна кібердіяльність цього центру раніше приписувалася недержавним організаціям, відомим як Fancy Bear, APT28, Strontium та багатьом іншим угрупованням.

Читайте також: Microsoft повідомила про нову атаку ймовірно російських хакерів

При цьому уточнюється, що 85-й Головний центр спецоперацій обирав свої цілі здебільшого серед організацій та установ, які користуються програмним забезпеченням Microsoft Office 365®cloud. Атаки проводилися й на програмні продукти інших постачальників послуг та локальні сервери електронної пошти з використанням різних протоколів.

«Такі зусилля майже напевно тривають і зараз. Ці можливості грубої сили дозволяють суб'єктам 85-го Головного центру отримувати доступ до захищених даних, в тому числі електронної пошти», - зазначається в документі.

Читайте також: Російські хакери атакували банківську систему Німеччини – ЗМІ

В АНБ пояснюють, що серед цілей, які російські спецслужби обирають для хакерських атак, - державні, військові організації, політичні консультанти та партійні осередки, контрактори оборонної сфери, енергетичні й логістичні компанії в різних країнах. У цьому переліку також значаться аналітичні установи, виші, юридичні фірми та медіакомпанії.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США послідовно звинувачує російські спецслужби у кібератаках на американські установи й інфраструктуру.

Вашингтон цього року запровадив санкції проти РФ, пов’язані з нападом на компанію SolarWinds та проникнення через її програмне забезпечення в державні й приватні установи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-