Штайнмаєр в Ізраїлі визнав, що синагоги в Німеччині потребують поліцейської охорони

Штайнмаєр в Ізраїлі визнав, що синагоги в Німеччині потребують поліцейської охорони

Укрінформ
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив на необхідності безкомпромісної боротьби проти будь-яких проявив антисемітизму у світі.

Про це Штайнмаєр заявив, перебуваючи з візитом в Ізраїлі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Антисемітизм все ще існує у світі, і ми повинні продовжувати боротися з ним, де б він не підняв свою потворну голову», - сказав президент на церемонії вручення державних нагород ФРН чотирьом громадянам Ізраїлю.

За його словами, пам'ять про Голокост, боротьба з антисемітизмом і підтримка Ізраїлю ніколи не повинні стати для німців порожнім ритуалом. Він визнав, що синагоги в Німеччині все ще потребують поліцейської охорони, а напади на євреїв у ФРН та інших країнах фіксуються майже щодня. Пам’ятати про історію - це не лише про минуле, це завжди стосується сьогодення, підкреслив Штайнмаєр.

Читайте також: Німеччина не толеруватиме антисемітизм у суспільстві - Меркель

Відвідини Ізраїлю стали першим державним візитом президента ФРН з початку пандемії. У програмі триденного візиту - переговори з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, який завершує свою каденцію, і його наступником Іцхаком Герцогом, а також з новим прем'єр-міністром Нафталі Беннетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-