Російська авіакомпанія «Волга-Днепр» стала облітати Білорусь

Російська авіакомпанія «Волга-Днепр» стала облітати Білорусь

Укрінформ
Приватна група "Волга-Днепр", найбільша вантажна авіакомпанія Росії, перестала літати через Білорусь.

Як передає Укрінформ, про це пише РБК.

Таке рішення було ухвалене наступного дня після того, як Євросоюз, Велика Британія і США ввели санкції проти білоруських компаній. Для польотів до Європи й назад перевізник тепер використовує повітряний простір країн Балтії. "Волга-Днепр" - перша з російських компаній, яка прийняла таке рішення.

Читайте також: Кулеба — про Білорусь: Можна вийти зі «Східного партнерства», але не можна змінити географію

Представник групи "Волга-Днепр" підтвердив виданню, що компанія дійсно вирішила тимчасово не використовувати для польотів повітряний простір Білорусі. Однак причини такого рішення він уточнити відмовився. У свою чергу джерело в авіакомпанії повідомило виданню, що "Волга-Днепр" дотримується приписів британської авіавлади, яка заборонила співпрацю з "Білаеронавігацією", що потрапила під санкції.

Російські пасажирські авіакомпанії продовжують виконувати рейси до Мінська та використовувати повітряний простір Білорусі для транзитних польотів.

Читайте також: ЄС шкодує через рішення Лукашенка вивести Білорусь зі Східного Партнерства

Як відомо, минулого тижня Євросоюз, США, Канада і Велика Британія ввели нові санкції проти Білорусі у відповідь на примусову посадку літака Ryanair і затримання опозиційного блогера Романа Протасевича. Вони стосувалися ключових секторів білоруської економіки, включаючи експорт калійних добрив, нафти й нафтохімії, а також тютюнову промисловість і фінансовий сектор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-