Держдеп не рекомендує громадянам США відвідувати Росію

Держдеп не рекомендує громадянам США відвідувати Росію

Укрінформ
Держдепартамент Сполучених Штатів не рекомендує власним громадянам відвідувати РФ, зокрема, і через ймовірність переслідування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Держдепу.

«Не подорожуйте до Росії через тероризм, переслідування з боку російських правоохоронців, обмежені можливості посольства надавати допомогу громадянам США в Росії та вибіркове застосування місцевого законодавства. Перегляньте подорожі (до РФ – ред.) через COVID-19 та пов'язані з ним обмеження на в'їзд», - йдеться у повідомленні.

У Держдепартаменті зазначають, що раніше громадяни США, включаючи колишніх і нинішніх урядовців, військових та приватних громадян-бізнесменів, які відвідують або проживають у Росії, вже були вибірково допитані та піддавалися погрозам з боку російських посадовців.

Російські спецслужби заарештовували громадян США за надуманими звинуваченнями, відмовляли їм у справедливому і прозорому зверненні й засуджували їх в ході таємних судових процесів або без надання доказів.

Читайте також: Ізраїль ввів COVID-штрафи за поїздки до Росії та ще п'яти країн

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня Державний департамент США відніс Україну до переліку країн, подорожі до яких варто переглянути через ситуацію з коронавірусом (COVID-19). Рівень небезпеки щодо подорожей в Україну був понижений з четвертого (утриматися від подорожей) до третього (перегляньте питання подорожей).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-