У турецькому Мармарисі вирує лісова пожежа – у разі загрози готелі евакуюватимуть

У турецькому Мармарисі вирує лісова пожежа – у разі загрози готелі евакуюватимуть

Фото, відео
Укрінформ
У Туреччині в районі курортного Мармарису, що в провінції Мугла на Егейському узбережжі, виникла пожежа в лісовій зоні. Загинув один вогнеборець.

Про це повідомив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Один із наших героїв загинув у лісовій пожежі, яка триває в Мармарисі... Операція з боротьби з пожежею триває», - сказав міністр.

Пожежа виникла в лісовій зоні району Памуджак на автомагістралі Мармарис-Ічмелер. Причина поки що невідома. Муглинська регіональна дирекція лісового господарства керує операцію з приборкання вогню із землі та повітря. Повідомлялося, що пожежа не становить загрози для населених пунктів, її гасіння триває.

До операції залучено 6 вертольотів, на прибуття першого після отримання сигналу тривоги пішло 30 хвилин.

Окремо місцева влада запевнила, що загрози для туристів у регіоні поки що немає. У разі її виникнення готелі поруч з місцем пожежі можуть бути евакуйовані. Наразі паніки серед туристів немає.

Як повідомив речник Міністерства зовнішніх справ Олег Ніколенко у Твітері, серед постраждали внаслідок пожежі українців немає.

"Постраждалих серед цивільних, зокрема українців, немає. (Міністр зовнішніх справ - ред.) Дмитро Кулеба доручив консульству України в Анталії тримати ситуацію на особливому контролі", - написав Ніколенко.

Фото: move2turkey, duvarenglish

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-