Макрон пропонує Євросоюзу «структурувати» відносини з Росією

Макрон пропонує Євросоюзу «структурувати» відносини з Росією

Укрінформ
Еммануель Макрон за підтримки Ангели Меркель пропонує лідерам країн ЄС структурувати відносини з Росією, що передбачає підтримку діалогу з нагальних питань та визначення проблем, у яких є розбіжності.

Про це президент Франції заявив на пресконференції за підсумками засідання Європейської ради на рівні глав держав та урядів, яке проходило 24-25 червня у Брюсселі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо важливим уніфікований підхід до відносин з Росією на базі домовленостей, досягнутих минулого місяця (на попередньому саміті ЄС 24-25 травня – ред.). Такий підхід ґрунтується на добровільності та плануванні. Зокрема, йдеться про стале реагування на провокації або агресію», - заявив Макрон.

Читайте також: Блінкен і Макрон обговорили протидію агресивній поведінці Росії

Він додав, що спільно з канцлером Німеччини Ангелою  Меркель виступив з ініціативою, аби подальші відносини з Росією ґрунтувалися на структурованому порядку денному. Це, зокрема, передбачає визначення проблем, з приводу яких між ЄС і Росією є розбіжності.

«Ми повинні уніфікувати європейські підходи у відносинах з Росією», - резюмував президент Франції.

Як повідомляв Укрінформ президент Франції та канцлер Німеччини запропонували лідерам Євросоюзу провести найближчим часом саміт ЄС - Росія. Двосторонні зустрічі високого рівня в такому форматі були призупинені у 2014 році після окупації Росією Криму та початку військової агресії проти України.

Читайте також: Заклик Меркель-Макрона до «контакту» з Путіним: що це було і до чого призведе

Ця ініціатива була відкинута лідерами країн Балтії, Нідерландів, Польщі та Румунії. Тобто без консенсусу ідея відновлення самітів з Путіним у ЄС виявилася заблокованою.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-