У Польщі буревій зніс сотні дахів та залишив тисячі людей без світла

У Польщі буревій зніс сотні дахів та залишив тисячі людей без світла

Фото
Укрінформ
У Польщі внаслідок буревіїв і торнадо, що пронеслися над південно-східною частиною країни у четвер та в ніч проти п’ятниці, троє осіб зазнали травм, зірвано сотні дахів, тисячі людей залишаються без світла.

Упродовж доби рятувальників понад три тисячі разів викликали для ліквідації наслідків природної стихії, повідомляє Укрінформ із посиланням на RMF24.

Над населеними пунктами Лібрантова та Конюшова поблизу міста Нови Сонч на півдні РП пронеслося торнадо, в результаті якого в обох населених пунктах зірвано або пошкоджено понад 100 дахів будинків.

У Польщі буревій зніс сотні дахів та повалив дерева / Фото: RMF FM

За інформацією урядового центру безпеки Польщі, у результаті негоди по всій країні цілком чи повністю пошкоджено 860 дахів будинків, зокрема 630 житлових. Рятувальники понад 3 тис. разів виїжджали на ліквідацію наслідків негоди, найбільше у Мазовецькому (Варшава), а також Сілезькому воєводствах (Катовіце). Найбільше викликів стосувалося відкачування води із затоплених будинків, ліквідації наслідків пошкодження будинків в результаті негоди, усунення повалених дерев та поламаних гілок з доріг, відновлення роботи ліній електропередачі.

Станом на ранок п’ятниці понад 28 тис. користувачів у Польщі залишалися без електроенергії.

Читайте також: Нинішня спека у США може стати найгіршою за останні 1200 років – вчені

Польські метеорологи попереджають, що в п’ятницю у південних регіонах Польщі знову можуть виникнути буревії та торнадо.

Як повідомляв Укрінформ, у сусідній з Польщею Чехії потужний торнадо пронісся декількома селами на південному сході країни, завдавши серйозних збитків. Постраждали щонайменше 150 осіб.

Фото: RMF24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-