Вакцина Pfizer ефективна проти штаму Delta на 90% – заява компанії

Вакцина Pfizer ефективна проти штаму Delta на 90% – заява компанії

Укрінформ
Представник компанії Pfizer в Ізраїлі Алон Раппапорт заявив, що вакцина Pfizer-BioNTech має високу ефективність проти дельта-штаму коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

"Дані, які ми маємо на сьогодні, здобуті під час досліджень, які ми проводимо у лабораторії, і включають дані з місць, де індійський варіант (коронавірусу - ред.) "Дельта" вже витіснив британський штам як найпоширеніший. Дані вказують на те, що наша вакцина дуже ефективна, майже на 90%, для запобігання коронавірусній хворобі COVID-19", - сказав Раппапорт.

Читайте також: Інфіковані штамом Delta хворіють у більш тяжкій формі – МОЗ

Водночас очільниця відділу охорони здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Шарон Олрой-Прейс заявила, що Ізраїлю наразі бракує достатньо даних для повного уявлення про ефективність вакцини проти штаму "Дельта".

"Ми збираємо дані зараз. Зараз ми лише спостерігаємо перші випадки штаму "Дельта" в Ізраїлі - близько 200, і скоро дізнаємось більше", - сказала вона.

Читайте також: Науковці пояснили, чим страшний штам Delta і як себе убезпечити

Аналіз Міністерства охорони здоров’я Англії, де штам "Дельта" є найпоширенішим, засвідчив, що вакцини Pfizer/BioNTech та AstraZeneca забезпечують більш ніж 90% захисту від зараження штамом "Дельта".

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі виявлено 180 423 381 випадок COVID-19, зокрема 3 908 728 летальних, 165 142 851 особа одужала.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-