У ЄС спрогнозували, що штам Delta стане домінуючим вже до кінця літа

У ЄС спрогнозували, що штам Delta стане домінуючим вже до кінця літа

Укрінформ
У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) вважають, що до кінця серпня на варіант Delta COVID-19 буде припадати 90% заражень у ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву директора ECDC Андреа Аммон.

«Ґрунтуючись на доступних наукових даних, варіант Delta більше передається, ніж інші циркулюючі варіанти, і ми оцінюємо, що до кінця серпня він буде становити 90% всіх вірусів SARS-CoV-2, що циркулюють в ЄС», - сказала Аммон.

За її словами, досить імовірно, що цей штам коронавірусу буде широко поширюватися влітку, особливо серед молодих людей, які наразі не можуть вакцинуватися. Це може призвести до інфікування більш уразливих категорій громадян, тяжкого перебігу в них захворювання і навіть смерті, якщо вони не будуть повністю вакциновані.

Читайте також: У Європі відкриють ще два виробництва COVID-вакцини

Як зазначається, попередні дані свідчать, що Delta може інфікувати людей, які отримали лише одну дозу вакцини. Водночас отримання двох доз будь-якої з доступних нині вакцин забезпечує високий захист від цього варіанту коронавірусу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ВООЗ, штам Delta зафіксували у понад 85 країнах світу.

Станом на 23 червня в Україні зафіксовано два випадки коронавірусної хвороби, спричинені штамом Delta. Зараз пацієнти перебувають в Олександрівській клінічній лікарні Києва, їхній стан стабільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-