На виборах мера Нью-Йорка лідирує афроамериканець Ерік Адамс - екзитпол

На виборах мера Нью-Йорка лідирує афроамериканець Ерік Адамс - екзитпол

Укрінформ
На первинних виборах мера Нью-Йорка серед висуванців Демократичної партії США лідирує президент району Бруклін афроамериканець Ерік Адамс.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на The New York Times, про це свідчать дані екзитполу, проведеного на виборчих дільницях у день праймеріз, 22 червня.

Першим у списку найбажаніших кандидатів Адамса вказали 31% опитаних виборців. Колишній поліцейський, який зробив ставку на традиційну базу демократів, - профспілки, афро- та латиноамериканських виборців, упевнено перемагає за межами Мангеттену, набираючи в деяких районах понад 60% голосів.

Окрім Адамса, до трійки ймовірних переможців праймеріз увійшли дві жінки - ексрадниця нинішнього мера Білла де Блазіо афроамериканка Мая Вайлі й колишній санітарний комісар Нью-Йорка Кетрін Гарсія.

Хоча остаточні результати праймеріз стануть відомі за кілька тижнів, імовірність висунення Адамса кандидатом від демократів доволі висока. Утім, така перспектива не є очевидною через нову систему попередніх виборів, яку цього року вперше застосовують у Нью-Йорку.

Читайте також: У Нью-Йорку вперше вибори мера проходять за рейтинговою системою

Як повідомляв Укрінформ, на цих виборах застосовується рейтингове голосування. У бюлетені виборці зможуть обрати до п'яти кандидатів і проранжувати їх відповідно до своїх уподобань. Підрахунок відбуватиметься таким чином: кандидат, який найчастіше фігурує на останньому місці, вибуває, а його голоси щоразу розподіляються між рештою в порядку пріоритетності. Так триватиме, доки один із кандидатів не набере понад 50% голосів.

За висунення кандидатами на посаду мера змагалися 13 демократів та двоє республіканців.

Загальні вибори мера Нью-Йорка відбудуться 2 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-