Штати закликали до «серйозних переговорів» щодо врегулювання в Афганістані

Штати закликали до «серйозних переговорів» щодо врегулювання в Афганістані

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів закликав Талібан припинити насильство в Афганістані та розпочати конструктивний діалог з афганським урядом щодо припинення тривалої війни.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо закликати до припинення тривалого насильства, яке здебільшого чинять таліби. Ми як і раніше вважаємо, що врегульоване шляхом переговорів між Ісламською Республікою й Талібаном є єдиним способом покласти край 40-річній війні та забезпечити афганцям мир, якого вони прагнуть»,- наголосив представник американського відомства.

Читайте також: Таліби захопили важливий торговий пункт між Таджикистаном і Афганістаном

Він також підкреслив, що США «закликають сторони вступити в серйозні переговори щодо визначення політичної дорожньої карти для майбутнього Афганістану» шляхом справедливого й стійкого врегулювання.

У цьому контексті представник США також зауважив, що допомога афганському уряду можлива лише за умови, що цей уряд поважає права людини, має довіру та легітимність «у тому числі в очах власного народу».

Читайте також: Штати можуть сповільнити виведення військ з Афганістану - Пентагон

Сполучені Штати, зі свого боку, продовжать підтримувати Афганські національні сили оборони та безпеки, підкреслив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Байдена планує повністю вивести американський збройний контингент з Афганістану до 11 вересня, рівно через 20 років з моменту найбільшої терористичної атаки на Америку, яка й стала причиною військової присутності США в цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-