Штати можуть сповільнити виведення військ з Афганістану - Пентагон

Штати можуть сповільнити виведення військ з Афганістану - Пентагон

Укрінформ
США можуть сповільнити виведення військ з Афганістану через активність талібів, заявив у понеділок речник Пентагону Джон Кірбі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Міністерство оборони США.

Установлений президентом Джо Байденом крайній термін повного виведення військ до вересня залишається в силі, але темпи можуть бути скориговані залежно від обставин, пояснив він журналістам.

«Ситуація в Афганістані змінюється, оскільки таліби продовжують здійснювати напади й набіги на районні центри, а також чинити насильство, яке все ще залишається доволі значним», - сказав він.

Читайте також: Байден наступного тижня зустрінеться з президентом Афганістану

За його словами, військові хочуть зберігати гнучкість щодо темпів виведення, вносячи корективи у конкретні дні й тижні.

«Ми постійно дивимося, кожен день, яка ситуація на місцях, які можливості в нас є, які додаткові ресурси нам потрібні для виходу з Афганістану і з якою швидкістю. Усі ці рішення ухвалюються буквально в режимі реального часу», - додав він.

Читайте також: США вивели більше половини військових з Афганістану

Минулого тижня в Пентагоні заявили, що квітневий наказ Байдена про виведення американських військ, які майже два десятиліття вели боротьбу з Аль-Каїдою і допомагали урядовим силам у протистоянні з Талібаном, виконано приблизно наполовину.

На момент ухвалення наказу в країні перебувало близько 2500 американських військовослужбовців і 16 000 підрядників, переважно громадян США. Пентагон уже передав кілька своїх ключових баз урядовим силам безпеки Афганістану й вивіз сотні військово-транспортних літаків з обладнанням.

Читайте також: Штати нададуть Афганістану $266 мільйонів гуманітарної допомоги

Кірбі зазначив, що сили США продовжують підтримувати афганські війська у боротьбі з талібами.

«Поки в нас є можливості в Афганістані, ми продовжимо надавати допомогу афганським силам, - сказав він. - Але в міру наближення до остаточного виведення ці можливості зменшуватимуться і більше не будуть доступні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-