США почали розгортати бойову систему Aegis Ashore у Польщі

США почали розгортати бойову систему Aegis Ashore у Польщі

Фото
Укрінформ
Сполучені Штати розпочали фізичне розгортання наземних компонентів сучасної системи протиповітряної оборони Aegis Ashore на військовій базі на півночі Польщі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на офіційне повідомлення Агентства протиповітряної оборони США.

«Агентство протиракетної оборони (MDA) нещодавно досягло важливих етапів щодо встановлення системи Aegis на об'єкті в Редзіково, Польща», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що проєктні та будівельні роботи з інсталяції системи виконуються разом з підрозділами Інженерного корпусу Армії США (USACE).

Попередні роботи були розпочаті ще в лютому цього року, коли система Aegis була знята зі зберігання та встановлена тимчасово в приміщенні для тестування. У березні були завершені комплексні функціональні випробування, а в травні інстальовані на постійній основі чотири радіолокаційні антенні решітки SPY-1D (V) та один підсвічувач системи управління вогнем (FCS).

Як підкреслили в MDA, це демонструє прагнення американської сторони забезпечити балістичну протиракетну оборону в Європі.

Читайте також: Армія отримала модернізований винищувач МіГ-29 із супутниковою навігацією

Як уточнюється, радіолокатор SPY-1D (V) Aegis Ashore Poland має охоплення на 360 градусів та розрахований на забезпечення дальньої протиповітряної оборони 365 днів на рік. Вартість контракту щодо встановлення наземної системи ППО в Польщі становить $182 мільйони. Очікується, що в 2022 році об’єкт буде повністю прийнятий для забезпечення бойового чергування.

Фото: @mda.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-