У Білорусі для Бабарика просять 15 років колонії суворого режиму

У Білорусі для Бабарика просять 15 років колонії суворого режиму

Укрінформ
На виїзному засіданні Верховного суду Білорусі прокурор попросив для опозиціонера Віктора Бабарика 15 років позбавлення волі в колонії посиленого режиму.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на правозахисний центр «Весна».

Колишнього голову правління Білгазпромбанку і учасника президентської виборчої кампанії Бабарика звинувачують в отриманні хабаря в особливо великому розмірі (частина 3 статті 430 КК) і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом (частина 2 статті 235 КК). Опозиціонер не визнає вини по жодному з інкримінованих йому епізодів.

Судове слідство тривало п'ять місяців.

Читайте також: Білоруській опозиціонерці Колесниковій висунули остаточне обвинувачення

Суд над топ-менеджерами "Білгазпромбанку" розпочався 17 лютого. Колишній перший заступник голови правління Білгазпромбанку Олексій Задойко, в. о. голови правління Білгазпромбанку після Бабарика Кирило Бадей, заступники голови правління Білгазпромбанку Сергій Шабан, Дмитро Кузьмич та Олександр Ільясюк, ексзаступник голови правління Сергій Добролет обвинувачуються в отриманні хабаря в особливо великому розмірі, засновник компанії «Актівлізінг Віктор Кобяк - у дачі хабаря повторно або в великому розмірі. З усіма переліченими особами, крім Задойка, укладені досудові угоди про співпрацю.

Читайте також: У Білорусі штаб опозиціонера Бабарика оголосив про створення партії «Вместе»

Віктор Бабарико був затриманий 18 червня 2020 року разом з сином Едуардом, коли прямував до ЦВК для здачі зібраних підписів.

Бабарико заявив, що не визнає вини в злочинах, в яких його звинувачують. Решта сім обвинувачених вину визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-