У Білорусі штаб опозиціонера Бабарика оголосив про створення партії «Вместе»

У Білорусі штаб опозиціонера Бабарика оголосив про створення партії «Вместе»

Укрінформ
Штаб білоруського опозиціонера Віктора Бабарика оголосив про створення політичної партії «Вместе».

Про це повідомляється в Телеграм-каналі політсили, передає Укрінформ.

«Я ніколи не перебував у жодній партії й гадки не мав, що така форма об'єднання людей має право на існування в XXI столітті. Але білоруси показують, що я був не правий. Нам потрібна партія. Але партія не як самоціль, а як найбільш ефективний інструмент досягнення нашої перемоги», - йдеться у заяві від імені Бабарика.

Читайте також: У Білорусі Тихановській «шиють» підготовку теракту

Зазначається, що партія має забезпечити вирішення наступних завдань - об'єднати дії розрізнених самостійних ініціатив; забезпечити роботу груп і об'єднань, відновити діяльність всередині країни та інші.

У команді партії, крім Бабарика, заявлені Марія Колесникова, Максим Богрецов, Євгенія Сугак, Дмитро Подолинський, Тетяна Хомич, Антон Родненков, Іван Кравцов, Леся Рудник і Гліб Герман.

Створення партії анонсували ще влітку минулого року. Однак тільки зараз було створено однойменний телеграм-канал, а також анонсовані конкретні кроки щодо набору членів партії.

Читайте також: У День Волі в Білорусі - 245 затриманих, правозахисники публікують імена

Як повідомляв Укрінформ, ексбанкір і учасник президентської виборчої кампанії Віктор Бабарико був затриманий у справі Білгазпромбанку. Він знаходиться під вартою з 18 червня 2020 року. Бабарику інкримінують отримання хабаря в особливо великому розмірі, організованою групою, а також легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом. 21 січня стало відомо, що Генпрокуратура Білорусі передала справу до суду.

Бабарико провину не визнає. Правозахисники визнали його політичним в'язнем.

Читайте також: Україна та Польща висловили занепокоєння репресіями з боку білоруської влади – комюніке

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

ЄС і Україна заявили, що не визнають легітимності Лукашенка.

Фото: tut.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-