Ще один американський університет в РФ визнали «небажаною організацією»

Ще один американський університет в РФ визнали «небажаною організацією»

Укрінформ
Генеральна прокуратура Росії визнала американський університет Bard College небажаною організацією на території країни.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

На думку відомства, діяльність ВНЗ «становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки Російської Федерації». Висновок Генпрокуратури направили до Мін’юсту Росії для внесення організації у відповідний перелік. До слова, університет у цьому переліку став вже 35-ю за рахунком «небажаною організацією».

Читайте також: Україна направила ноту про оголошення небажаною особою радника посольства РФ

Bard College – приватний гуманітарний університет, який має освітню мережу в декількох країнах світу. За його участі в Санкт-Петербурзькому державному університеті у 2011-му році був створений факультет вільних мистецтв і наук, його деканом є глава Рахункової палати Росії Олексій Кудрін.

Наприкінці березня російська Координаційна рада некомерційних організацій направила в Генпрокуратуру заяву з проханням перевірити обставини створення факультету вільних мистецтв і наук в СПбДУ. На думку ради, він міг бути «афілійований з іноземними НКО, підконтрольними Джорджу Соросу і такими, що ведуть на території Росії деструктивну діяльність».

У відповідь адміністрація СПбГУ заявила, що не співпрацює з небажаними НКО, а «історія партнерства університету з Бард-коледжем сягає корінням кінця минулого століття».

Читайте також: Колишнього директора «Відкритої Росії» арештували в РФ на два місяці

Нагадаємо: закон про небажані організації був підписаний Володимиром Путіним в травні 2015 року, після цього його кілька разів посилювали.

Небажаною може бути визнана будь-яка неурядова організація, яка, на думку генерального прокурора або його заступника, представляє «загрозу безпеці держави і основам конституційного ладу». Після внесення в список небажаних організації забороняється працювати на території Росії, заморожуються всі її рахунки, повинні бути закриті всі її відділення. Співпрацювати з такими організаціями заборонено. Порушникам закону загрожують великі штрафи і тривалі терміни ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-