У Білому домі назвали п'ять досягнень європейського турне Байдена

У Білому домі назвали п'ять досягнень європейського турне Байдена

Укрінформ
Джо Байден провів надзвичайно продуктивне європейське турне, за результатами міжнародних самітів повернувши США провідні позиції, втрачені попередньою адміністрацією.

Таку оцінку висловив під час телефонного брифінгу радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Білого дому.

«Джо Байден впевнено й майстерно надягнув мантію вождя вільного світу під час цього турне. Попередній президент поступився цією мантією, і нинішній глава держави рішуче повернув її», - ідеться в повідомленні.

Радник президента підкреслив, що це слід вважати «фундаментальним результатом» зустрічей Джо Байдена. Однак разом усі досягнення виходять далеко за межі цього визначення, зауважив він.

Читайте також: Адміністрація Байдена почне переносити акцент на зовнішню політику - експерт

«Це був надзвичайно продуктивний, змістовний набір зустрічей на найвищому рівні з реальними, відчутними результатами», - наголосив Салліван.

Серед основних досягнень він виділив п’ять найважливіших напрямів, на яких удалося суттєво просунутися вперед. Це ініціатива щодо подолання пандемії COVID-19 та забезпечення вакциною бідних країн; консолідація західних держав у питанні Китаю; домовленості про послаблення митних обмежень; відстоювання цінностей прав людини у Китаї, Росії та інших країнах; посилення прогресу у сфері кібербезпеки.

Читайте також: Україна і США скоординували позиції напередодні зустрічі Байдена з Путіним - ОП

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден з 10 до 16 червня здійснив перше міжнародне турне, під час якого взяв участь у самітах G7, НАТО і ЄС, а також зустрівся з президентом Росії.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-