Японія хоче скасувати режим надзвичайної ситуації у більшості префектур

Японія хоче скасувати режим надзвичайної ситуації у більшості префектур

Укрінформ
Офіційні особи уряду Японії планують зняти режим надзвичайної ситуації, що діє в окремих частинах країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NHK.

Уряд розглядає можливість завершити дію режиму НС, замінивши його суворими заходами, в тому числі зосередженими зусиллями щодо стримування коронавірусу. Вони будуть поширюватися на сім із десяти префектур, у тому числі Токіо й Осака, до 11 липня.

Термін дії режиму НС у префектурі Окінава буде продовжений до 11 липня, оскільки система медичного обслуговування префектури як і раніше перебуває під сильним навантаженням.

Наразі інтенсивні противірусні заходи діють в п'яти префектурах. У неділю, 20 червня, вони будуть скасовані в префектурах Гіфу і Міе, проте дію цих заходів продовжать до 11 липня в трьох префектурах навколо Токіо - Тіба, Канагава і Сайтама.

Уряд планує залишити в силі обмеження максимальної присутності людей для великих заходів - 5 тис. осіб - у тих префектурах, де діє режим НС або інтенсивних противірусних заходів. Навіть після їх зняття чиновники розглядають як перехідний захід - можливість обмежити присутність людей 10-ма тисячами.

З опорою на цей план ведеться завершальна підготовка до проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор у Токіо з присутністю глядачів.

Читайте також: Байден сумнівається у бажанні Китаю з’ясувати походження COVID-19

Як повідомлялося, Японія планує провести літні Олімпійські ігри з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-