В Ізраїлі знайшли куряче яйце, якому тисяча років

В Ізраїлі знайшли куряче яйце, якому тисяча років

Фото
Укрінформ
Археологи Відомства старожитностей Ізраїлю під час розкопок в місті Явне знайшли куряче яйце, якому 1 000 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Jerusalem Post.

«Унікальна збереженість яйця, очевидно, пов’язана з умовами, в яких воно лежало століттями, а саме у вигрібній ямі. Навіть сьогоднішні яйця рідко так довго зберігаються у коробках супермаркетів. Дивовижно думати, що це 1000-річна знахідка», - заявила археолог Алла Нагорскі.

Фото: Dafna Gazit, Israel Antiquities Authority

Зазначається, що куряче яйце було знайдено у величезному промисловому комплексі, що датується візантійським періодом (4-7 століття н.е.).

Оболонка яйця тріснула, й більша частина вмісту витекла, але того, що збереглося, на думку археологів, вистачить, щоб провести аналізи у майбутньому.

Читайте також: На залізничному вокзалі у Стамбулі знайшли унікальні артефакти

«Фрагменти яєчної шкаралупи відомі з більш ранніх періодів, наприклад, у місті Давида, а також у Кесарії та Аполлонії, але завдяки тендітній шкаралупі яєць навряд чи вдалося б зберегти цілі курячі яйця. Навіть на глобальному рівні це надзвичайно рідкісна знахідка», - заявив провідний фахівець відомства Лі Перрі Гал.

Читайте також: В Ізраїлі знайшли частини біблійського рукопису, якому 2000 років

Як повідомляв Укрінформ, під час розкопок на території залізничного вокзалу Гайдарпаша, що в районі Кадикьой, в Стамбулі, було знайдено понад 10 тисяч монет різного періоду, стародавні будівлі, архітектурні фрагменти, датовані 3-7 століттям до н.е.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-