Камала Гарріс уперше вирушила за кордон в якості віцепрезидента США

Камала Гарріс уперше вирушила за кордон в якості віцепрезидента США

Укрінформ
Віцепрезидент США Камала Гарріс сьогодні в рамках першої подорожі за кордон з моменту початку роботи на посаді віце-президента США вирушила до Гватемали та Мексики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Associated Press.

Зазначається, що метою візиту Гарріс до цих двох країн є розширення співпраці з питань прикордонної безпеки та економічних інвестицій. Очікується, що Гарріс приділить окрему увагу проблемі подолання корупції в країнах Латинської Америки.

Протягом кількох місяців, відтоді, як їй було доручено президентом Джо Байденом усунути основні причини напливу мігрантів до кордону між США та Мексикою, Гарріс пропонує підхід, зосереджений на створенні кращих можливостей та умов життя в регіоні за допомогою гуманітарної та економічної допомоги відповідним країнам.

Гарріс раніше оголосила про плани направити 310 мільйонів доларів на підтримку біженців та подолання дефіциту продовольства, а нещодавно взяла на себе зобов'язання десятків компаній та організацій інвестувати в країни регіону задля сприяння розширенню економічних можливостей міцевого населення.

Як повідомлялося, у січні цього року близько 7 тисяч мігрантів «застрягли» на гватемальському кордоні, прагнучи пробитися до США, тікаючи від бідності та насильства на батьківщині.

Читайте також: Білий дім планує виділити понад $750 мільярдів на оборону наступного року

Варто зауважити, що кожного року десятки тисяч людей вихідців із Центральної Америки роблять подібні спроби потрапити до США. Часто просто пішки.

Наразі активність мігрантів дещо пожвавилася через обіцянку новообраного президента США від демократів Джо Байдена скасувати міграційні обмеження, запроваджені раніше його попередником Дональдом Трампом.

 Фото: Mason Trinca/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-