Байден перед першим турне до Європи звернувся до союзників

Байден перед першим турне до Європи звернувся до союзників

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що Америка та її західні союзники єдині перед обличчям викликів, які РФ створює для європейської безпеки, починаючи з її агресії в Україні, - ця заява зроблена напередодні першого турне нового президента Сполучених Штатів до Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у матеріалі The Washington Post.

Як пояснив Байден, у Білому домі прагнуть стабільних та передбачуваних відносин між РФ та США, зокрема, у питаннях стратегічної стабільності та контролю над озброєннями.

"Тому я діяв негайно, щоб продовжити на п'ять років нову угоду про заходи щодо подальшого скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь та зміцнити безпеку США та світу", - зазначив Байден.

Президент США, говорячи про РФ та її вплив, сказав, що Вашингтон захищатиме демократичні цінності. Продовжуючи тему викликів з боку Росії, він заявив, що тут йдеться, зокрема, про агресію РФ в Україні.

Читайте також: Байден у понеділок зустрінеться з генсеком НАТО в Білому домі

"Ми стоїмо разом перед обличчям викликів, які Росія кидає європейській безпеці, починаючи з її агресії в Україні. Не буде жодних сумнівів у рішучості США захищати наші демократичні цінності, які ми не можемо відокремити від наших інтересів", - — запевнив американський президент.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден впродовж 10-16 червня перебуватиме у своєму першому турне до Європи, де візьме участь, зокрема, у саміті G7 у Великій Британії, а також самітах НАТО та США-ЄС у Брюсселі. Зустріч президентів США Джо Байдена та РФ Володимира Путіна відбудеться 15-16 червня у швейцарському місті Женева.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-