Прем'єру Чехії готують обвинувачення у справі про махінації із субсидіями ЄС

Прем'єру Чехії готують обвинувачення у справі про махінації із субсидіями ЄС

Укрінформ
Поліція Чехії має намір висунути обвинувачення прем'єр-міністру країни Андрею Бабішу у справі про махінації із субсидіями Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague.

Ідеться про незаконне отримання європейських дотацій обсягом близько 2 мільйонів євро на будівництво мультифункціонального комплексу «Гніздо лелеки», власником якого є Бабіш.

Як зазначається, до 2007 року «Гніздо лелеки» було частиною холдингу Agrofert, яким володів Бабіш. Причиною розслідування стало переоформлення акцій цього комплексу таким чином, щоб він перетворився на невелику самостійну фірму і міг претендувати на євродотації. Згодом мультифункціональний центр знову влився до холдингу Agrofert.

Читайте також: Бабіш звинуватив ЄС у "втручанні у внутрішні справи" Чехії

Справою «Гнізда лелеки», в якій, окрім прем'єр-міністра Чехії, фігурують члени його сім'ї, зацікавилися й відповідні органи Євросоюзу. Дотаційні кошти були повернуті, але кримінальне переслідування тривало.

На тлі цього розслідування опозиція закликала висловити кабінету міністрів недовіру, вимога відставки прем'єра також висувалася під час низки протестних демонстрацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-