США взаємодіють з ЄС для припинення ескалації на Близькому Сході – Держдеп

США взаємодіють з ЄС для припинення ескалації на Близькому Сході – Держдеп

Укрінформ
Головні дипломати Сполучених Штатів і Європейського Союзу обговорили можливості припинення збройної ескалації між ізраїльтянами й палестинцями, яка продовжує загострювати ситуацію в регіоні Близького Сходу.

Про це повідомили в понеділок у Державному департаменті США за підсумками розмови Ентоні Блінкена й Жозепа Борреля, передає Укрінформ.

«Держсекретар Ентоні Блінкен поспілкувався сьогодні з верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Борреллєм, щоби обмінятися думками, як Сполучені Штати і Європейський Союз можуть покласти край нинішньому насильству між ізраїльтянами й палестинцями», - зауважили в Держдепартаменті США.

При цьому підкреслюється, що сторони підтвердили потребу миру й безпеки як для ізраїльтян, так і для палестинців, а також можливості для обох сторін користуватися рівними мірами свободи, безпеки, процвітання й демократії.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по Лівану у відповідь на запуск ракет

Глава Держдепартаменту США в цьому зв’язку підтвердив вирішальну роль Сполучених Штатів і ЄС у регіоні, а також зобов'язання Вашингтона продовжувати консультації щодо мирного врегулювання ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, впродовж минулого тижня сталося серйозне збройне загострення між арабами й ізраїльтянами. Впродовж періоду з 10 по 16 травня ХАМАС, "Ісламський джихад" та інші угруповання випустили близько трьох тисяч ракет по ізраїльській території. Обстрілу піддався, в тому числі, Єрусалим, Тель-Авів та інші міста в центрі країни. Була здійснена спроба обстрілу аеропорту Рамон, на північ від Ейлата.

У відповідь ізраїльські сили завдали авіаудари по позиціях бойовиків.

Тим часом, адміністрація Байдена схвалила продаж високоточної зброї Ізраїлю на суму 735 мільйонів доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-