У Білорусі журналіста, який співпрацює з DW, арештували на 20 діб

У Білорусі журналіста, який співпрацює з DW, арештували на 20 діб

Укрінформ
У Білорусі журналіста Олександра Буракова, який співпрацює з Deutsche Welle, заарештували на 20 діб за «повторну протягом року участь у несанкціонованому заході». 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний телеграм-канал Mayday.

Журналіста звинуватили в участі в масовому заході біля стін суду в Могильовській області 12 травня. Свідком у цій справі став співробітник Ленінського РВВС Василь Корнієнко.

Захист наполягає, що ніякого масового заходу під стінами суду або поруч не було в момент, коли, на думку звинувачення, Бураков нібито брав участь у несанкціонованому заході.

Читайте також: У Білорусі військовому дали 18 років тюрми за «злив» даних каналу Nexta, що висвітлював протести

Під час суду журналіст розповів про тортури і нелюдське ставлення з боку співробітників ізолятора, в якому він знаходиться. «Йому не дають нормально спати вже кілька ночей, регулярно влаштовують перевірки з роздяганням догола в коридорі, а також не передали передачу, яку родичі Буракова занесли в ІТТ ще в четвер», - зазначають правозахисники.

Журналіст підтвердив, що почав голодування.

Читайте також: У Білорусі на шість років посадили барабанщика, який грав на протестах

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії, вдаючись до масових арештів. У місцях несвободи знаходяться 360 політв'язнів.

Легітимність режиму Лукашенко не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-