У Берліні арештували 350 учасників першотравневих сутичок з поліцією

У Берліні арештували 350 учасників першотравневих сутичок з поліцією

Укрінформ
Поліція Берліна проаналізувала свою роботу з охорони порядку в столиці 1 травня, коли було зареєстровано понад 20 різноманітних демонстрацій.

Підсумки оприлюднено на сайті відомства, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом сили охорони порядку заарештували 354 людей, серед іншого за серйозні порушення спокою, напади та завдання фізичної шкоди. Постраждали 93 поліцейські офіцери, четверо з яких не змогли продовжувати свої обов'язки», - інформує пресслужба.

Акції з нагоди Дня праці в Берліні, участь у яких взяли кілька десятків тисяч людей, проходили переважно мирно, констатують поліцейські. Однак під час кількох із них протестувальники не дотримувались гігієнічних вимог, а в кількох випадках дійшло до протистояння з силами охорони порядку.

Традиційно найбільш напруженою була атмосфера на «Демонстрації революційного 1 Травня», яку організують ліві сили, серед яких чимало радикалів, прихильників теорій змов і критиків коронавірусних обмежень влади. Учасники цієї демонстрації відмовлялися дотримуватися гігієнічних норм, згодом натовп почав кидати в поліцейських камінням та пляшками, підпалювати сміттєві баки, велосипеди. Проти активістів було застосовано сльозогінний газ і водомети.

Читайте також: Першотравень у ФРН: ліві радикали зчинили сутички з поліцією

Загалом у Берліні було задіяно в цей день 5 600 столичних поліцейських, на підмогу яким було надіслано 1400 поліцейських з 8 федеральних земель і ще 600 співробітників федеральної поліції.

Фото: Christoph Soeder/​dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-